Dystoniebabbels in maart 2019

Ook dit jaar zijn er 2 dystoniebabbels gepland in maart. In een gemoedelijke sfeer, die gepaard gaat met 2 drankjes (koffie of frisdrank) p.p., worden bevindingen, ideeën, tips en reacties gedeeld onder onze leden. Een soort “uitlaatklep” waar iedereen de kans krijgt met lotgenoten het aspect dystonie te bespreken .
Uit de talrijke opkomst en positieve reacties blijkt dat er nood is aan dit soort onderonsjes. Om de afstand een beetje te beperken hebben we de babbels verspreid. Zoals steeds zijn deze babbels gratis voor leden met partner of begeleider. Niet leden betalen voortaan op een ledendag of dystoniebabbel 10€ (Tenzij je lid wordt die dag) . Men kan zich inschrijven op onderstaand formulier.

Beide babbels beginnen om 14:00u stipt en duren tot ongeveer 17:00u.

Waar en wanneer ?  

Onze jaarlijkse dystoniebabbels gaan door in Zedelgem op 02 maart en in Hasselt op 16 maartOm organisatorische redenen proberen we deze lokalen in de toekomst te verkrijgen voor zowel de ledendagen als de dystoniebabbels.

=> In Zedelgem ” Nieuwe locatie ! ” Dienstencentrum de Braambeier (Lokaal Blauw en rood) Loppemsestraat 14 A 8210 Zedelgem. 

De Zaal is bereikbaar met het openbaar vervoer , in Brugge is er een  Bus 72 richting Zedelgem Merkemveld  tot Zedelgem Abdijhoek .

Er zijn 2 parkeergelegenheden voor diegene die met de auto komen (1 bovengrondse en 1 ondergrondse), waarvan verschillende voor personen met handicap. De ondergrondse parking is gelegen onder WZC Klaverveld.
Deze parking kan men bereiken via de Fazantenlaan. Voor meer info: https://evenementen.zedelgem.be/Zaalreserveren/Overzichtzalen.aspx 

=>  In Hasselt  ” Nieuwe locatie (zelfde als op de ledendag)! ”  Corda Campus gebouw 1Kempische steenweg 311  3500 Hasselt. Deze gaat door in de grote schuine spiegelblok (1), u wordt begeleid vanaf de receptie. Voor deze dag wordt er een bewegwijzering aangelegd. Dit i.s.m. ZOPP- Limburg  Voor meer info: https://www.cordacampus.com/nl/grondplan (in blok van groen cijfer 1)

We danken u alvast hartelijk voor uw komst.

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Straat en Nr (verplicht)

Postcode en Woonplaats (verplicht)

lidnummer (verplicht)

Onderwerp
Dystoniebabbel 2019

Uw bericht
Ik zal aanwezig zijn op een gekozen dystoniebabbel
met

02 Maart te Zedelgem16 Maart te Hasselt

1 persoon2 personen

captcha
Gelieve bovenstaande karakters in te vullen (hoofdlettergevoelig)

 

Ontspanningsweekend “Nieuwpoort”, 22-23-24 maart 2019

Hotel Sandeshoved Nieuwpoort
Adres:  Goethalsstraat 1, 8620 Nieuwpoort

    

   

Hotel Sandeshoved is een opmerkelijk rustpunt gelegen in het centrum van Nieuwpoort-Bad aan de verkeersvrije zee promenade, ten zuiden palend aan het dynamische winkelcentrum van de Albert I Laan. Onze restaurants met zicht op zee staan bekend om hun (h)eerlijke keuken en vlotte, sympathieke bediening.

Of vertoef je liever op het terras met uitzicht op zee? Dit hotel heeft alles om het u zo relaxed mogelijk te maken.

Het hotel biedt een groot aantal kamers, studio’s en appartementen (allemaal voorzien van televisie, telefoon, badkamer met bad of douche en toilet) . Voor meer info: http://www.sandeshoved.be

Wat bieden wij aan:

=> 2 overnachtingen

=> Elke ochtend uitgebreid ontbijtbuffet

=> Op basis van half pension, avondmaal met uitgebreid salade– en dessertbar. Voor elke avond 1 drankje bij het eten.

=> Check in : Vanaf 16:00u Indien u vroeger in het hotel arriveert kunt u uw bagage deponeren in onze bagageruimte.

=> Late check-out : om 14:00u i.p.v. 11:00u

Er is een mogelijkheid om optioneel een garagebox te huren voor de prijs van 15€/nacht.

Prijs:

Prijs 1-persoonskamer € 155,00 per persoon

Prijs 2-persoonskamer € 125,00 per persoon

NIEUW! Familieleden, vrienden of kennissen zijn eveneens welkom aan deze voordelige prijs.

Animatie:

=> Op zaterdag, mogelijkheid om een bakkersmuseum te bezoeken (gratis), u kunt hierbij een keuze maken om zelf al dan niet een broodje te bakken.

Voor de niet geïnteresseerden is dit een vrije namiddag .

=> En elke avond is er een aangename animatie voorzien.

Inschrijven:

Omdat wij een optie moeten nemen op het aantal kamers vragen wij om tijdig in te schrijven en een voorschot van 100 € p.p. te storten (of het totale bedrag) voor 31 januari 2019  op:

Rekeningnummer: BE50 8538 4697 3518

Belgische Vereniging voor Dystoniepatiënten vzw

Herlinckhovestraat 66 – 9406 OUTER

Met duidelijke vermelding van:

uw naam, aantal personen, lidnummer, en vermelding “weekend Nieuwpoort 2019”.

Het resterende bedrag  is te betalen voor 15 maart 2019  

 LET OP ! Uw inschrijving is pas geldig als het voorschot gestort is.

Alvast bedankt voor uw deelneming.

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Straat en Nr (verplicht)

Postcode en Woonplaats (verplicht)

lidnummer (verplicht)

Onderwerp
Ontspanningsweekend Nieuwpoort 22-24 Maart 2019

Uw bericht
Ik zal aanwezig zijn op deze activiteit met

captcha
Gelieve bovenstaande karakters in te vullen (hoofdlettergevoelig)

 

 

Ledendag op 13 oktober te Hasselt

Voor een 40-tal genodigden was het om 14:00u verzameling geblazen op onze gloednieuwe locatie, de Corda Campus (gebouw 1)  in Hasselt. Net zoals in Brugge beet Sarah Schellekens , Fasciatherapeut, de spits af met als onderwerp  “Fascia, heilzaam bij dystonie “  Na de pauze werden de oren gespitst en met ruime belangstelling de voordracht van  Dr. Raf van Paesschen, neurochirurg, gevolgd.   “Alles over de baclofenpomp”  was een instructief onderwerp.
Voor meer info over deze meer dan geslaagde namiddag raadpleeg je best onze najaarsnieuwsbrief, die begin december in jullie brievenbus valt. Hieronder alvast enkele sfeerbeelden.
Met dank aan ZOPP (limburg) voor het ter beschikking stellen van de accommodatie.

Ledendag op 06 oktober te Brugge

Op deze zonnige zaterdag was het weer zo ver. Op onze vertrouwde locatie, het AZ St.-Jan te Brugge, waren een 35 tal geïnteresseerden aanwezig. En ze hadden een goede reden want de uitgenodigde sprekers waren niet de minste nl.  Mevr.Sarah Schellekens , Fasciatherapeut en na de pauze   Dr. Raf van Paesschen, neurochirurg, over  “Alles over de baclofenpomp”. Het was een leerrijke namiddag. Meer info in onze najaarsnieuwsbrief.

 

Ledenweekend Nieuwpoort 2018

Met ruime belangstelling kwamen tal van opgewekte mensen ons weekend op 23 maart in Nieuwpoort (Hotel Sandeshoved ) bijwonen. Ze waren ingeschreven voor een onvergetelijk mooi weekend en dat werd het ook. Zelfs het weer speelde in ons voordeel. Tal van zonnestralen veroverde Nieuwpoort en dat kwam alleen al het humeur van onze leden tegemoet. Een mooie dijkwandeling of slenteren langs de gezellige kraampjes of winkels, alles kon. En dan mogen we de voortreffelijke keuken met heerlijke maaltijden niet vergeten te vermelden. De avondanimatie werd verzorgd door onze “special gast” Johny. Voor het verdere verloop verwijs ik je naar onze voorjaarsnieuwsbrief maar alvast hier enkele toffe sfeerbeelden.

Dystoniebabbel te Brugge op 03 Maart 2018

Om 14:00u stipt begon onze meeting met een welkomstwoordje van de voorzitster Arlette. Ook enkele nieuwe leden hadden de weg gevonden naar het AZ in Brugge. Er werden bevindingen gedeeld en iedereen kwam aan het woord met de ervaringen die hij/zij had meegemaakt. Hierbij enkele foto’s. Meer hierover in onze voorjaarsnieuwsbrief.

Dystoniebabbel te Diepenbeek op 17 Maart 2018

26 Lotgenoten met vonden vlotjes en met mondjesmaat de weg naar “De Ploeg” in Diepenbeek, de vertrouwde babbellocatie van onze dystonievereniging. Er werden heel wat ideeën en bevindingen uitgewisseld  en de nieuwe leden werden vlug gerust gesteld want ” praten erover helpt”. Hieronder enkele foto’s, meer details vind je in onze voorjaarsnieuwsbrief.

Dystonia Europe komt naar België !!

D-DAYs 2018 en 25ste verjaardag van de Europese Dystonie vereniging.

   

Van links naar rechts: Monika, Stefan, Wim, Frans, Rob, Martine

Eindelijk was het dan zo ver! Op 13 en 14 april mochten we Dystonia Europe begroeten in onze hoofdstad. En omdat Brussel het middelpunt van het gebeuren was, kon de locatie, het Novotel, niet beter gekozen worden.

De dag voordien konden de members van de verschillende Europese landen elkaar al begroeten tijdens een algemene voorstelling van Dystonia Europe.

Dat dit congres een groots gebeuren was, bleek uit de talrijke opkomst. Sommige members hadden zelfs hun eigen persdienst bij. De spreekbeurten raakten al de facetten waarmee onze aandoening te kampen heeft. En voor diegene die er niet bij konden zijn werd een speciaal youtube-kanaal opgericht om alles live te kunnen volgen.
Trouwens zijn deze linken nog steeds actief op volgende URL (weliswaar in het Engels):

Dag 1

https://www.youtube.com/watch?v=jWtq9QrVL40&client=mv-google&layout=mobile&app=desktop

Dag 2

https://www.youtube.com/watch?v=q7PYuOFRyVg&app=desktop

Meer informatie vind je in de najaarseditie van onze nieuwsbrief. Hieronder enkele foto’s van dit onvergetelijk weekend.

Programma D-Days !!

 

Ledendag op 21 oktober te Diepenbeek

Op onze inmiddels vertrouwde locatie, de Campus in Diepenbeek, kwamen maar liefst 45 personen op af. Steeds meer leden vinden het nodig om correct geïnformeerd te worden door onze professionele sprekers. Na een gratische consumptie ging Mevr. Ilse Weegmans van het VPP (Vlaams Patiëntenplatform) van start met een presentatie over de werking van deze dienst.

Na de pauze besprak Dr. David Crosiers, neuroloog,  UZ Antwerpen nauwkeurig hoe in bepaalde gevallen dystonie erfelijk kan zijn. De vele vragen die achteraf gesteld werden, bewezen toch dat veel van onze leden met dit aspect begaan waren. Meer hierover in onze najaarsnieuwsbrief.

   

 

Ledendag op 7 oktober te Brugge

Rond 13:30u hadden de eersten hun plekje al ingenomen in de aula van het AZ St.-Jan te Brugge. Omstreeks 14:00u waren er al een 30-tal personen aanwezig en kon, na iedereen een consumptie aangeboden te hebben, de spreekbeurt beginnen.

Als eerste spreker hadden we Mevr. Karolien Van De Velde van V.P.P. (Vlaams Patiënten Platform) die een uitgebreide uitleg bracht wat het V.P.P. allemaal kan betekenen voor onze leden i.v.m. evt. tussenkomst bij een ziekenhuisopname, probleem met de ziekteverzekering, bemiddeling bij moeilijkheden met uitkeringen enz..

Na de pauze kwam neuroloog Dr.Bruno Bergmans aan de beurt.  Zijn spreekbeurt ging over hoe te leven met een chronische ziekte en Dystonie. Zoals iedereen met dystonie kan beamen is het leven met dystonie geen lachertje om hiermee te leren leven en ook voor de partners en kinderen een zware opdracht. Meer hierover vind je in onze najaarsbrief die begin december uitkomt.

Top