Ontspanningsweekend te Nieuwpoort op 22-23-24 maart 2019

Vrijdagmiddag 22 maart was de start van ons ledenweekend in hotel Sandeshoved in Nieuwpoort. De zon was van de partij en alle 46 deelnemers keken er naar uit om met lotgenoten een fantastisch weekend te beleven. En dat werd het ook ! Er werden tal van evenementen gepland, alsook op zaterdag een bezoek aan een bakkersmuseum. Iedereen was in zijn nopjes en deze lijn werd duidelijk doorgetrokken tot zondagnamiddag. Meer anekdotes over dit reuze weekend vind je in onze volgende nieuwsbrief eind juni. Maar enkele foto’s van dit meer dan geslaagd gebeuren kunnen we u zeker niet onthouden….oordeel zelf  🙂

Dystoniebabbel te Hasselt op 16 maart 2019

Op onze stilaan vertrouwde nieuwe locatie kwamen een 26 tal lotgenoten samen om hun ervaringen en bevindingen te delen. Meer hierover in onze nieuwsbrief die jullie eind juni  in de bus mogen verwachten. Maar hieronder alvast een voorsmaakje met enkele foto’s van dit zeer geslaagd evenement.

Dystoniebabbel te Zedelgem op 02 Maart 2019

Rond de klok van 14:00u werden de eerste lotgenoten gespot op onze nieuwe locatie in het dienstencentrum “De Braambeier” in Zedelgem. Deze locatie biedt heel wat mogelijkheden met een ruime parking. Na iedereen voorzien te hebben van een drankje kon onze dystoniebabbel beginnen. Meer info kan je vinden in onze voorjaarsnieuwsbrief, maar alvast hieronder enkele foto’s van het geslaagde evenement.

 

Ledendag op 13 oktober te Hasselt

Voor een 40-tal genodigden was het om 14:00u verzameling geblazen op onze gloednieuwe locatie, de Corda Campus (gebouw 1)  in Hasselt. Net zoals in Brugge beet Sarah Schellekens , Fasciatherapeut, de spits af met als onderwerp  “Fascia, heilzaam bij dystonie “  Na de pauze werden de oren gespitst en met ruime belangstelling de voordracht van  Dr. Raf van Paesschen, neurochirurg, gevolgd.   “Alles over de baclofenpomp”  was een instructief onderwerp.
Voor meer info over deze meer dan geslaagde namiddag raadpleeg je best onze najaarsnieuwsbrief, die begin december in jullie brievenbus valt. Hieronder alvast enkele sfeerbeelden.
Met dank aan ZOPP (limburg) voor het ter beschikking stellen van de accommodatie.

Ledendag op 06 oktober te Brugge

Op deze zonnige zaterdag was het weer zo ver. Op onze vertrouwde locatie, het AZ St.-Jan te Brugge, waren een 35 tal geïnteresseerden aanwezig. En ze hadden een goede reden want de uitgenodigde sprekers waren niet de minste nl.  Mevr.Sarah Schellekens , Fasciatherapeut en na de pauze   Dr. Raf van Paesschen, neurochirurg, over  “Alles over de baclofenpomp”. Het was een leerrijke namiddag. Meer info in onze najaarsnieuwsbrief.

 

Ledenweekend Nieuwpoort 2018

Met ruime belangstelling kwamen tal van opgewekte mensen ons weekend op 23 maart in Nieuwpoort (Hotel Sandeshoved ) bijwonen. Ze waren ingeschreven voor een onvergetelijk mooi weekend en dat werd het ook. Zelfs het weer speelde in ons voordeel. Tal van zonnestralen veroverde Nieuwpoort en dat kwam alleen al het humeur van onze leden tegemoet. Een mooie dijkwandeling of slenteren langs de gezellige kraampjes of winkels, alles kon. En dan mogen we de voortreffelijke keuken met heerlijke maaltijden niet vergeten te vermelden. De avondanimatie werd verzorgd door onze “special gast” Johny. Voor het verdere verloop verwijs ik je naar onze voorjaarsnieuwsbrief maar alvast hier enkele toffe sfeerbeelden.

Dystoniebabbel te Brugge op 03 Maart 2018

Om 14:00u stipt begon onze meeting met een welkomstwoordje van de voorzitster Arlette. Ook enkele nieuwe leden hadden de weg gevonden naar het AZ in Brugge. Er werden bevindingen gedeeld en iedereen kwam aan het woord met de ervaringen die hij/zij had meegemaakt. Hierbij enkele foto’s. Meer hierover in onze voorjaarsnieuwsbrief.

Dystoniebabbel te Diepenbeek op 17 Maart 2018

26 Lotgenoten met vonden vlotjes en met mondjesmaat de weg naar “De Ploeg” in Diepenbeek, de vertrouwde babbellocatie van onze dystonievereniging. Er werden heel wat ideeën en bevindingen uitgewisseld  en de nieuwe leden werden vlug gerust gesteld want ” praten erover helpt”. Hieronder enkele foto’s, meer details vind je in onze voorjaarsnieuwsbrief.

Dystonia Europe komt naar België !!

D-DAYs 2018 en 25ste verjaardag van de Europese Dystonie vereniging.

   

Van links naar rechts: Monika, Stefan, Wim, Frans, Rob, Martine

Eindelijk was het dan zo ver! Op 13 en 14 april mochten we Dystonia Europe begroeten in onze hoofdstad. En omdat Brussel het middelpunt van het gebeuren was, kon de locatie, het Novotel, niet beter gekozen worden.

De dag voordien konden de members van de verschillende Europese landen elkaar al begroeten tijdens een algemene voorstelling van Dystonia Europe.

Dat dit congres een groots gebeuren was, bleek uit de talrijke opkomst. Sommige members hadden zelfs hun eigen persdienst bij. De spreekbeurten raakten al de facetten waarmee onze aandoening te kampen heeft. En voor diegene die er niet bij konden zijn werd een speciaal youtube-kanaal opgericht om alles live te kunnen volgen.
Trouwens zijn deze linken nog steeds actief op volgende URL (weliswaar in het Engels):

Dag 1

https://www.youtube.com/watch?v=jWtq9QrVL40&client=mv-google&layout=mobile&app=desktop

Dag 2

https://www.youtube.com/watch?v=q7PYuOFRyVg&app=desktop

Meer informatie vind je in de najaarseditie van onze nieuwsbrief. Hieronder enkele foto’s van dit onvergetelijk weekend.

Programma D-Days !!

 

Ledendag op 21 oktober te Diepenbeek

Op onze inmiddels vertrouwde locatie, de Campus in Diepenbeek, kwamen maar liefst 45 personen op af. Steeds meer leden vinden het nodig om correct geïnformeerd te worden door onze professionele sprekers. Na een gratische consumptie ging Mevr. Ilse Weegmans van het VPP (Vlaams Patiëntenplatform) van start met een presentatie over de werking van deze dienst.

Na de pauze besprak Dr. David Crosiers, neuroloog,  UZ Antwerpen nauwkeurig hoe in bepaalde gevallen dystonie erfelijk kan zijn. De vele vragen die achteraf gesteld werden, bewezen toch dat veel van onze leden met dit aspect begaan waren. Meer hierover in onze najaarsnieuwsbrief.

   

 

Top