Ontspanningsweekend te Nieuwpoort van 22 tot 24 maart

ADRESDe Barkentijn Albert I laan 126  8620 Nieuwpoort -Bad. (Tel.058 24 37 60)

barkentijn

barkentijn01

Natuurlijk hadden we de GPS verkeerd ingesteld en zaten we de ander kant van Nieuwpoort, maar na wat correcties was het omstreeks 15 uur toen wij arriveerden in De Barkentijn. Het was geleden van 2001 dat we met onze vereniging hier nog eens op weekend waren gekomen.

Veel deelnemers stonden al te wachten maar blijkbaar was het hotel nog niet gekuist en konden of mochten we niet binnen voor 17 uur! Jammer maar helaas.

We hebben dan alle mensen meegenomen naar een warm en gezellig cafeetje waar we via het nodige vocht de tijd konden laten passeren!

Op uur en tijd waren we paraat om de sleutels van onze kamers te ontvangen en konden we onze valiezen uitpakken!

Het eerste avondmaal was om 19uur! We hebben daar gegeten niet te geloven want iedereen had zeer grote honger; waarschijnlijk van de gezonde zeelucht.

We hadden onze eigen zaal en bar toegewezen gekregen zodanig dat we konden drinken wat we wilden en tot een stuk in de nacht ongestoord konden discussiëren.

Jean-Paul sprak net na het eten alle deelnemers toe met de verklaring dat hij het bestuur een tijdje geleden had ingelicht over het feit dat hij zich als actief bestuurslid wil terugtrekken vooral om gezondheidsreden en zijn snakken naar een socialer familiaal leven. Het bestuur vraagt dan ook naar vrijwilligers om deel te nemen aan het verder bestaan van onze Dystonievereniging!

Nieuwpoort13 (5)

s Anderdaags was het koud, ja zelfs bitter koud!
Eerst een stevig ontbijt en dan trokken velen naar buiten op wandel met een dikke jas, een muts, warme handschoenen en een sjaal.
De ene trok naar de dijk de andere de stad in. Ja, iedereen was vrij om te doen en te laten wat hij wou.

“s Middags  terug een stevig maal tussen de kiezen en daar gingen we weer, wijzelf trokken naar Nieuwpoort-stad via de jachthaven maar het was precies of onze oren eraf zouden vriezen en dit einde maart! Een warme chocomelk deed wonderen.

Op de terugweg konden we het niet laten om de kust-tram te nemen want een volgende barre zelfkastijding zou wel net iets te veel zijn geweest. Gauw in Nieuwpoort-bad naast het hotel in een klein cafeetje nog even een aperitiefje nuttigen en dan konden we weer een heerlijk avondmaal nuttigen. Het dient gezegd te worden van ons krijgt De Barkentijn qua eten 10 op 10, echt lekkere Vlaamse kost.

Nieuwpoort13 (13)

Vroeger was er na het avondmaal steeds een quiz voorzien en velen vroegen aan Jean-Paul wanneer hij deze nog eens zou voorzien. Hij beloofde dat zeker te doen als hij volledig actief in de vereniging is gestopt, want dan heeft hij daar tijd voor, maar dan moet het nieuwe bestuur hiermee wel akkoord gaan natuurlijk. De tijd zal raad geven!

Nieuwpoort13 (12)

Nieuwpoort13 (4)

U gaat het niet geloven maar het was rond 4u30 als wij, en ik bedoel niet elke deelnemer natuurlijk, in ons bed kropen.
Eerlijk gezegd het is nog altijd de harde kern die niet van ophouden weet!
Na een zeer korte nacht met iets teveel alcohol ontwaakten we in een ondergesneeuwd Nieuwpoort. Gladde wegen en nog kouder, neen de weergoden waren ons niet gunstig gestemd. Zelfs de koers “Gent-Wevelgem” die in Nieuwpoort na de middag zou passeren werd ingekort naar “Gistel-Wevelgem”.

Nieuwpoort13 (15)

Nieuwpoort13 (16)

Nieuwpoort13 (19)

Na nog wat te hebben rond gekuierd in de winkelstraten vol sneeuw namen wij na het middagmaal afscheid van elkaar. Iedereen hoopte dat de vereniging in al zijn glorie zal proberen om volgend jaar terug een weekend te organiseren, maar dan hopelijk met véééél beter weer!

Het ga jullie goed, JP